C55

C55

C55an är en kölbåt med jollekänsla och fart. Enkel hantering och hög kvalitet ger mer tid för det roliga. Den uppdragbara kölen gör den enkel att transportera på en vanlig biltrailer. C55an betyder mindre krångel och klassen står för roliga arrangemang och mycket gemenskap.

Med sin öppna och utprovade layout är C55 lika enkel att segla ensam som med ett gäng kompisar. På kappsegling är det vanligast med 2-mannabesättning. Spinnaker innebär mer fart på alla undanvindsbogarna. Hanteringen av spinnakern blir så mycket enklare när man inte skall upp på ett fördäck.

Så här säger kontrukören, Pelle Pettersson, om båten:
"Med C55:an har jag försökt skapa en segelbåt som skall tillfredsställa så många önskemål som möjligt. En relativt billig instegsbåt att locka nytt folk till båtlivet med eller att få tillbaka en del erfarna seglare som tagit en paus i sitt båtsportande.

C55 är välbalanserad och snabb. Den rätar upp sig själv om man skulle ”lyckas“ med konststycket att broacha eller kränga till för mycket. Kort sagt en båt för Dig som vill njuta av segling utan akrobatik, ofrivilliga bad, trapetser eller utriggare av olika slag.”

C55an är rekommenderad skolbåt av Svenska seglarförbundet


Specifikationer
Konstruktör: Pelle Pettersson
Längd: 5,51m
Bredd: 2,05m
Djupgående: 0,4-1,1m
Totalvikt: 530kg
Kölvikt: 180kg
Storsegel: 10,8m²
Fock: 6,5m²
Spinnaker: 21m²För mer info om tillbehör, segel och priser, se tillbehör efter båtklass.

Pris 2018 komplett båt ex. segel:

165 880:-